Fotografie is nog steeds mijn passie.

Na zovele jaren ben ik nog steeds dagelijks met fotografie bezig. Waar we vroeger in de donkere kamer werkten, zitten we nu achter een computer. Het werk is helemaal veranderd. Je moet echter meegaan met de tijd anders raak je achterop. Voor mij is dat nog steeds dagelijks een uitdaging die ik graag aanga.

Biografie

In 1990 werd Interstudio opgericht door Marc Daems en zijn vrouw Daisy. Op dat moment werkt Marc in een petrochemisch bedrijf als laborant. Fotografie is sinds jonge leeftijd (11 jaar) zijn passie. Marc mocht van zijn ouders geen fotografie gaan studeren, want daar kon je niet van leven zeiden zijn ouders. Ik heb dan scheikunde gestudeerd en thuis een donkere kamer geïnstalleerd. Na zijn huwelijk met Daisy besloot hij een fotografische opleiding te volgen, terwijl hij full time werkte in een petrochemisch bedrijf. 

Na de studies werd besloten om in eerste instantie deeltijds te starten. terwijl Daisy in de winkel stond ging Marc werken. Eerst full time, daarna deeltijds. Na enkele jaren bleek dat het werk in de chemische fabriek en de fotografie nog moeilijk te combineren viel, en werd er beslist om volledig voor de fotografie te gaan. Ondertussen werd het kleine pand op de Kioskplaats gewisseld voor een ruim pand in de Kapelstraat. Hier werd een studio, winkel en eigen labo in ondergebracht. 

Begin de jaren 2000 is de dochter Sara het team komen versterken. Er werd een tweede fotowinkel gestart in Antwerpen, maar dat bleek na enkele jaren geen echt succes te zijn. De winkel in Antwerpen werd terug verkocht.

Ondertussen heeft Daisy ook haar eigen winkel opgestart in Hoboken met doopsuiker en geschenken. Dit blijkt een echte aanvulling te zijn op het fotogebeuren. De vennootschap werd dus serieus uitgebreid. Tot op vandaag wordt deze met zeer grote passie gerund met grote passie.

In 2019 werden de activiteiten van een drukkerij overgenomen. Weer een enorme uitdaging. In 2021 werd er besloten om de fotowinkel in Hoboken te verenigen met de doopsuiker en geschenken. Alle winkelactiviteiten werden gebundeld en de studio, het labo en de drukkerij werden ondergebracht in een mooi industrieel pand in Wilrijk. Hier zijn we nog steeds zeer actief.

Ondertussen werden ook enkele merknamen opgestart, waaronder Sportpictures.be en promotiedrukwerk.be.

Het Interstudio-team werkt nog steeds alle dagen met heel veel passie en gedrevenheid.

Onze nieuwe locatie

Daisy, zaakvoerder

Oprichster en winkelverantwoordelijke, zij is samen met Marc de drijvende kracht achter het bedrijf. Zij heeft haar handen vol met het runnen van de winkel in de Kapelstraat.

Marc, zaakvoerder

Marc gaat graag uitdagingen aan. Hij is verantwoordelijk voor het labo, studio en drukkerij. 

Sandra, medewerkster

Sandra is een van de iconische mensen in het leven die kunnen zeggen dat ze houden van wat ze doen. Ze zet zich 100% in voor het bedrijf en help Daisy om alles mee in goede banen te lijden.

Sara, zaakvoerder

Sara is fotografe en de drijvende kracht achter de scholfotografie. Ze doet ook labo- en studiowerk.